Kontakta oss
stäng

Kontaktuppgifter

Telefonnummer Epost

info@vvatten.se

fornamn.efternamn@vvatten.se

Besöksadress

Pappersbruksallén 1 A, 702 15 Örebro

Postadress

Box 33 510, 701 35, Örebro

Kontaktpersoner

Bild på Patrik Schelin

Patrik Schelin

Vd

Bild på Lisa Ahlström

Lisa Ahlström

Projektchef

Bild på Anders Tell

Anders Tell

Biträdande projektchef

Bild på Lars Ferbe

Lars Ferbe

Senior advisor

Bild på Tove Engqvist

Tove Engqvist

Kommunikationsansvarig

Bild på Denis Dosic

Denis Dosic

Ekonomiansvarig

Bild på Bettan Bergström

Bettan Bergström

Upphandlingsansvarig

Bild på Erik Blom

Erik Blom

Markförhandlare

Bild på Mathias Engvall

Mathias Engvall

Projektledare sjöledningar/intag

Bild på Anna Grönholm

Anna Grönholm

Projektledare Berg

Bild på Rolf Schrötter

Rolf Schrötter

Projektledare vattenverk

Bild på Mikael Olsson

Mikael Olsson

Projektledare Ledningsnät

Bild på Albin Månsson

Albin Månsson

Projektledare Miljö

Bild på Jennie Brobakken

Jennie Brobakken

Projektkoordinator

Bild på Amanda Hedström

Amanda Hedström

Datasamordnare

Bild på Jenny Tiberg

Jenny Tiberg

Administratör

Se till att ditt ärende hamnar rätt

Nyhet

2019-07-26 14:54

Nyhet

Vätternvatten AB jobbar för kommande generationer

När jag fick frågan om jag ville gå in som VD i det nybildade bolaget Vätternvatten AB kändes det helt rätt. I hela mitt yrkesliv har jag arbetat inom sektorer som är grundläggande för samhället. Tidigare inom sjukvårdssektorn och nu även inom fastighetssektorn. Det jag tar med mig in i detta är att rätt personer på rätt plats alltid har förmågan att lyfta en hel organisation. På många sätt är detta det största infrastrukturprojektet på flera decennier. Det ställer höga krav på oss. Krav som jag och mina kompetenta medarbetare tar på största allvar.

Dricksvatten är det viktigaste livsmedlet vi har samtidigt är det ofta något som vi tar för givet. Det ska bara strömma vatten ur kranen när vi behöver det; för matlagning, för att släcka törsten eller när vi vill ta en dusch.

För kommande generationer

Vattnet vi får ur vår kran idag, kommer från ett vattenverk som byggdes för nästan sjuttio år sedan. I ett växande Örebro län behöver vi säkerställa vår dricksvattenförsörjning för kommande generationer. Därför har Vätternvatten AB bildats: Vi vill att våra barn och barnbarn ska kunna se det som lika självklart som vi alltid har gjort – när man sätter på kranen får man färskt och gott vatten. På ett säkert sätt.

Ta vara på den naturliga energin

Vi har stora planer för vattnet från Vättern. Vi har för avsikt att bygga en bergtunnel som kommer kunna användas av generation efter generation. Allt eftersom teknologin utvecklas kommer vattenverket i slutänden att kunna uppdateras, men bergtunneln kan bestå. Bergtunneln innebär att vi slipper pumpa vattnet från Vättern. Vi kan utnyttja Vätterns höjdläge för att leverera ut vattnet från vattenverket till delägarkommunerna. Vi har stora förhoppningar om att kunna bygga systemet så att det ska bli helt självförsörjande på energi. Idag är pumpningen av vatten till och från vattenverken runt om i länet mycket energikrävande.

Vårt mål

Vätternvatten ABs mål är att säkra dricksvattenförsörjningen för generationer framöver. Det ämnar vi göra med fokus på hållbarhet. Vi arbetar också kostnadseffektivt och klokt, så att våra delägarkommuner får en bra leverans till ett rimligt pris.

Att, tillsammans med duktiga medarbetare, få vara med och leda Vätternvatten i det största och på många vis viktigaste infrastrukturprojektet på flera decennier, ställer höga krav. Krav som vi tar på största allvar. Samtidigt är det fantastiskt inspirerande!

Om cirka åtta år, när vi planerar att vara klara, ska vi kunna titta på vår vision – "Vatten till dig" och vrida på en kran i vårt nya vattenverk, hälla upp ett glas klart, friskt och inte minst gott vatten och konstatera att det är just det vi levererar:

Vatten till dig!

Göran Lunander, VD
Vätternvatten AB

Kontakt

Bild på Tove Engqvist

Tove Engqvist

Kommunikationsansvarig

kommunikation@vvatten.se